Do nedele 26. mája sa v exteriéroch Bratislavského hradu uskutočňuje 4. ročník Slovak Food festival 2013 so 61 vystavovateľmi zo Slovenska, z Rakúska a Maďarska. SLOVENSKÝ PACIENT pre vás zmapoval, čo stojí za to…
Ľudia sa dnes môžu tešiť napríklad na prípravu sushi, stánkové ochutnávky s odborníkmi z gastronomickej brandže a posedenie so svojimi blízkymi. V detskom kútiku sú prichystané školy varenia, pod vedením šéfkuchárov. Deti sa tu smú naučiť aj to, ako si po dobrom jedle správne umyť zúbky. Na festivale je predstavený najužší plnoautomatický kávovar. Nájdete tu napríklad domáce oškvarky, husacinu a kačacinu z dvora, pekáreň, kolibu, zeleninárov, pravú točenú zmrzlinu, kúpeľné oblátky, či naaranžované kytice z ovocia a čokolády.
Pre návštevníkov je pripravený shuttle service – automobily značky Peugeot budú počas celého festivalu premávať na trase Primaciálne námestie – Bratislavský hrad. Do pozornosti dávame (nielen slovenským pacientom) zajtrajšiu diskusiu s Igorom Bukovským, spojenú s predajom a autogramiádou knihy „Hneď to bude“ (tretia reedícia, pozn, red.). Účastníci sa môžu zapojiť do súťaže o produkty spoločností Carthage Garden, Král Sýrů a iných. Podujatie pre milovníkov kulinárskych špecialít sa koná pod záštitou primátora hlavného mesta Milana Ftáčnika.
Vstup na gurmánsky festival je voľný. V predaji sú balíky festivalových „Doxxov“ v hodnote 6 EUR/5 ks a 12 EUR/10 ks. Lístky sú vymeniteľné za jedlá a produkty z ponuky. Program a ďalšie informácie sú uverejnené na portáli: www.slovakfoodfestival.sk.