Martin „PYCO“ Rausch pokrstil Freshcourt & Café Luxor

Jedným z najdôležitejších momentov posledných dní Café Luxor, sa stalo predvčerajšie (7. októbra) sťahovanie netradičnej kaviarne. Na novom mieste chce Café Luxor hosťom ponúknuť viac, ako tradičnú kaviarenskú klasiku.

Vedenie kaviarne sa rozhodlo prepojiť filozofiu Café Luxor so zdravou kuchyňou reštaurácie Freshcourt. Okrem všetkého, čo už kaviareň ponúkala, si odteraz hostia budú môcť pochutiť aj na zdravej, a hlavne čerstvej strave. Myšlienka a ústredná idea kaviarne zostáva stále živá (zamestnáva ľudí s telesným postihnutím), ale v nových priestoroch v Ružinove, na Mierovej 38.

Na oficiálne otvorenie Freshcourt & Café Luxor prijal pozvanie známy slovenský moderátor a gurmán, Martin „PYCO“ Rausch, ktorý pokrstil priestory symbolicky – olivovým olejom polial šalátové listy. Novému konceptu zaprial mnoho spokojných hostí.

Prítomní si mohli pochutiť na vynikajúcej káve, zdravých jedlách a koláčikoch z Pycovej kuchárskej knihy, a vypočuli si aj živú hudbu v podaní dua „Barbbara Bajkai & Gabriel Berart“.

Freshcourt & Café Luxor Martin Pyco Rausch zamestnanci

Bezbariérový prístup a práca pre ľudí s telesným postihnutím

Autor nápadu, Juraj Valčák, priblížil hosťom nový koncept a porozprával o dôležitom rozhodnutí, presťahovať zabehnutú kaviareň. Café Luxor si na novú adresu prináša viaceré zo svojich doterajších aktivít – výstavy, besedy, cestopisy, či obsluhovanie známymi osobnosťami. Samozrejmosťou je bezbariérový prístup, ponuka bezlepkových, bezlaktózových jedál a dezertov, ale aj množstvom podporných a osvetových aktivít.

Medzi najznámejšie aktivity patrí iniciatíva „káva navyše“, vďaka ktorej si môžu vypiť predplatenú kávu tí, ktorí si ju nemôžu dovoliť.

V blízkej budúcnosti plánujú rozbehnúť predplácanie polievky pre ľudí zo slabších sociálnych pomerov.

logo_CaféLuxor

logo_Freshcourt

Zdroj: Café Luxor

Redakčne upravené a krátené (jam)

Fotograf: Pavol Kulkovský

Pridaj komentár