Asistovaná reprodukcia: V Košiciach otvorili špičkové centrum

(Zdroj foto: Shutterstock.com)

Košice/Bratislava 11.10.2016 – Šanca, že mladý a plodný pár počne dieťa pri nechránenom pohlavnom styku počas jedného mesiaca, je iba 17 %, a po 35. roku veku ženy sa ďalej znižuje.

Niekedy však stačí prírode len trochu pomôcť. Všetky páry, ktoré sa márne snažia otehotnieť, môžu odteraz využiť služby jedného z najmodernejších centier asistovanej reprodukcie na Slovensku, ktoré svoje vynovené priestory otvorilo koncom septembra v metropole východného Slovenska.

Gyncare nadväzuje na svoje 15-ročné skúsenosti, no zároveň prichádza s novinkami a moderným prístupom k pacientom. Na jednom mieste budú zabezpečené komplexné služby, spojené s diagnostikou a liečbou neplodnosti, poradí vám skúsený tím odborníkov z rôznych oblastí, k dispozícii sú najmodernejšie technológie na úrovni európskych kliník.

Každý šiesty pár má problémy s otehotnením

Problémy s otehotnením má na Slovensku až 10 – 15 % párov, no len tretina z tých, ktorí vyhľadajú lekársku pomoc, je aj správne diagnostikovaná. V súčasnosti sa na Slovensku metódami asistovanej reprodukcie liečia približne 2 % párov.

„Takmer každý problém, spojený s neplodnosťou, má riešenie. Predpokladom je individuálny prístup. Nie vždy je nutné podstúpiť najnáročnejšiu formu liečby, niekedy stačí prírodu len trocha postrčiť,“ vysvetľuje doc. MUDr. Silvia Toporcerová, PhD., gynekologička v centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare.

Asistovaná reprodukcia v Gyncare – moderné a rýchlo dostupné služby

Košické centrum Gyncare sa pýši tým, že svoje služby rieši komplexne, a to vďaka koncentrácii odborníkov z rôznych sfér „pod jednou strechou“. Pre klientov sú k dispozícii nielen gynekológovia s dlhoročnou praxou, ale aj odborníci z oblasti andrológie, genetiky či reprodukčnej imunológie. Rýchly, odborný a osobitný prístup zabezpečuje aj spolupráca s najväčšou sieťou laboratórií na Slovensku.

„Takto vieme priniesť do diagnostiky a liečby reprodukčného zdravia párov vysoký štandard, ktorý vedie k úspešnej liečbe našich klientov,“ vysvetľuje riaditeľ centra, Ing. Peter Kalenčík, MSc.

asistovana-reprodukcia-gyncare
Zdroj foto: Shutterstock.com

Lekári so skúsenosťami doma aj v zahraničí

Starostlivosť o klientov v novom Centre pre asistovanú reprodukciu zabezpečujú gynekológovia, MUDr. Miroslav Herman, PhD., a MUDr. Silvia Toporcerová, PhD. Obaja majú za sebou bohaté skúsenosti v oblasti reprodukčnej medicíny.

MUDr. Herman má za sebou viac ako 25 rokov skúseností s asistovanou reprodukciou. Stál pri začiatkoch reprodukčnej medicíny na Slovensku a zrode prvého súkromného centra asistovanej reprodukcie v Košiciach. Za ostatných 15 rokov má za sebou viac ako 4 000 IVF cyklov (umelých oplodnení), po ktorých sa narodilo viac ako 1 500 detí.

Embryá postráži kamera

Technologické vybavenie centra umožňuje poskytovanie širokého spektra služieb. Všetky metódy asistovanej reprodukcie budú vykonávané na úrovni európskych štandardov.

„Vďaka najnovšiemu komorovému inkubátoru dokážeme jednotlivé embryá kultivovať vo veľmi stabilnom prostredí. Nie sú vyrušované v raste, ak je potrebné manipulovať s embryami iného páru. Dnes dokonca vieme embryá monitorovať kamerou, a vytvoriť tak časozberný záznam, zachytávajúci ich rast. Embryológ následne môže vybrať pre vklad kvalitnejšie embryo a poskytnúť záznam o vývine aj páru,“ vysvetľuje RNDr. Ivana Uhrínová, embryologička Centra pre asistovanú reprodukciu Gyncare.

Odkladajú založenie rodiny

Vážnym problémom je v súčasnosti vek prvorodičiek. Páry odkladajú založenie rodiny, a vo vyššom veku je potom splodenie dieťaťa a jeho donosenie väčším problémom.

„Počet potratov po 35. roku života rastie, a to bez ohľadu na spôsob otehotnenia,“ uzatvára MUDr. Miroslav Herman, PhD.

Viac informácií o Centre pre asistovanú reprodukciu Gyncare nájdete na: www.gyncare.sk

Pridaj komentár