ZDRAVIE: V Bratislave sa zišli odborníci na vysoký tlak krvi

Bratislava 22. októbra (TASR) – Čísla 120 a 80 nie sú len prianím slovenských kardiológov, ale pravdepodobne každého človeka. Na to, prečo si málo Slovákov môže povedať, že jeho tlak je v poriadku hľadá odpovede Slovenská hypertenziologická spoločnosť, ktorá v spolupráci s Európskou hypertenziologickou spoločnosťou (EHS), organizuje od dnes do 24. októbra v Bratislave 26. Kongres Slovenskej hypertenziologickej spoločnosti a zároveň 6. stretnutie stredoeurópskych krajín o hypertenzii.
Každý druhý rok sa takéto podujatie koná v inej krajine. Na Slovensku to bude prvý krát. Prídu k nám naozaj významní odborníci a osobnosti EHS. Ide o najväčšie podujatie venované danej problematike za posledných 50 rokov na Slovensku. V Bratislave by sa tak malo sústrediť najviac špičkových kardio-odborníkov z celej Európy. 
Štatistiky hovoria, že každý druhý Slovák má problémy s tlakom. Väčšinou sa nad problémom ľudia začínajú zamýšľať až pri dôsledku hypertenzie, čiže napríklad keď dostanú infarkt alebo mozgovú mŕtvicu. U väčšiny ľudí s vysokým krvným tlakom je presná príčina neznáma, prevenciou však môže byť zdravá životospráva.

Pridaj komentár